IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Живот
16:50 | 26 юни 2015
Обновен: 11:50 | 28 април 2024

Забраняват "Отнесени от вихъра"?

По материала работи: Златина Добрева
Забраняват "Отнесени от вихъра"?

Кинокритикът Лу Луменик е призовал да бъдат забранени прожекциите на филма "Отнесени от вихъра" заради наличието на расистки елементи в лентата, съобщи в. "Ню Йорк пост".

"Какво може да се каже за нас като нация, след като и досега показваме филми, които предизвикват същите асоциации у мнозина, както и знамето на Конфедерацията? Ако най-накрая знамето на Конфедерацията е признато за уродлив символ на расизма, то защо все още смятаме "Отнесени от вихъра" за знаме на американската култура?" - отбелязва Луменик.

Според кинокритика много членове на Американската киноакадемия биха се съгласили с него. "Отнесени от вихъра" е американски филм класика от 1939 г. на режисьора Виктор Флеминг, припомнят БТА и днес.бг.
В главните роли участват Кларк Гейбъл и Вивиан Лий. Филмът е направен по едноименния роман на Маргарет Мичъл от 1936 г. В лентата се разказва за гражданската война в САЩ и ефекта й върху хората от Юга. Филмът държи рекорда по най-много продадени билети. Отличен е с 10 награди "Оскар".

Коментари

Новини Варна