IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
18:07 | 28 юни 2015
Обновен: 06:13 | 30 април 2024

Синът на Фидел Кастро вбеси сънародниците си

Почивката и скандалът в Турция на сина на Фидел Кастро широко се обсъждат и порицават в Острова на свободата

По материала работи: manager
 Синът на Фидел Кастро вбеси сънародниците си

Скандалното поведение на малкия син на легендарния кубински лидер Фидел Кастро – Антонио Кастро Сото Дел Вале, който пристигна на 24 юни на почивка в известния турски морски курорт Бодрум, тотално вбеси Комунистическата партия на Куба. На излизане към полунощ на 24 юни от ресторант синът на Фидел Кастро бе пресрещнат от турски фоторепортер и силно са ядоса. Последва саморазправа на охраната му с „нахалния папарак” и намеса на турската полиция.

Темата веднага стана централна за кубинските медии. В публикациите се обръща внимание, че Антонио Кастро Сото Дел Вале е пристигнал в Турция с 50-метрова яхта от гръцки остров, че се е настанил в най-скъпия хотел в Бодрум и че е наел за себе си и за членове на своето семейство пет от най-луксозните апартаменти.

Опозиционните вестници подчертават по-специално, че от отмененото преди известно време американско ембарго срещу Куба най-много се възползва именно семейството на Фидел Кастро. В тази връзка се отправя призив към президента Раул Кастро „да озапти своя племенник”.

Иначе по телевизионните канали вътре в Куба бе забранено да се излъчат кадрите със саморазправата на охранителите на сина на Фидел Кастро с турски журналисти в морския курорт Бодрум. Тези кадри обаче бяха както масово проследени, така и силно коментирани от живеещите в САЩ кубинци. В тези опозиционни коментари иронично се отбелязва, че десетки години семействата на Фидел и Раул Кастро са заблуждавали Куба с комунистическия режим, а сега малкият Кастро нагледно показва какво представлява капиталистическия начин на живот.

Отделно от това, през март другият син на Фидел Кастро –  Фидел Кастро Диаз-Баларт, покани на фестивал в Куба известната кинозвезда Парис Хълтън. След това се похвали, че е прекарал „чудесни мигове” с изключително популярната певица, актриса, модел, бизнес дама, писателка и светска личност.

Коментари

Новини Варна