IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
08:48 | 3 юли 2015
Обновен: 23:22 | 30 април 2024

Сексолозите: Бързайте бавно в секса

Според германските учени прекалената сексуална активност е вредна за здравето и на мъжете, и на жените

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Американски сексолози твърдят, че бързият секс става все по-популярен сред партньорите на възраст от 20 до 45 г. Проучването им показва още, че 42% от анкетираните предпочитат да го направят рано сутринта, а 37% - през деня, 15% - след работно време, и само 6% през нощта. Като някои от най-популярните места за бърз секс са задната седалка на автомобила, тоалетната в ресторанта, парковете и градинките. Сред предпочитаните за нестандартни любовни подвизи места са и телефонните кабини, последните редове в киното, виенското колело, асансьорът и пробната в магазина.

Според европейските учени обаче бързият секс вреди на сърцето. Те смятат, че ритъмът на живота днес е достатъчно динамичен и напрегнат, затова най-добрият начин да се справим със стреса е нежен и бавен секс. Идеята е, че партньорите трябва да се отдават по-често на поне 5 минути ласки и прегръдки, без никакви резки движения. Те са категорични, че удоволствието, което получаваме от плавните движения, е много по-голямо. 

Привържениците на бавното удоволствие са убедени, че бързият секс е прекалено повърхностен и партньорите няма да изпитат удоволствието, каквото е възможно при бавните любовни ласки. И описват задължителните, според тях, елементи на акта: 5 минути близост и прегръдки, 25 минути прелюдия, последвана задължително от 5-минутна орална любов. Последното според сексолозите е най-приятният вариант да почувствате истинското удовлетворение от секса. Европейските учени смятат, че спазвайки този ритъм, освен удовлетворение двойките си гарантират и по-малка вероятност да се разболеят от сърдечносъдови заболявания. Това е така, тъй като редовната физическа активност помага за здрава сърдечна система, позволявайки на тялото да произвежда напълно азотен оксид. Следва ускореното производство на ендорфини, които също са включени в сексуалното желание.

Но американските специалисти отново не са съгласни със своите колеги. Те смятат, че бързият секс не само че не вреди, но е и изключително полезен, защото изгаря допълнителни калории, подобрява качеството на мисълта и най-важното - успешно замества спорта. Специалистите зад Океана са направили необичаен експеримент, в който взели участие 123 двойки на възраст между 20 и 32 г. Оказало се, че бързите сексуални движения пък предпазват от настинка и грип. 

И друг аргумент в полза на бързата любов изказват някои от анкетираните. Те споделят, че предпочитат да правят секс сутрин, а едва ли шефът им би приел това като обяснение за закъснението в офиса. 

Разбира се, независимо дали бързо или бавно, най-важното е и двамата партньори да са задоволени след секс. Част от удоволствието на единия е да види и усети как другият е напълно изтощен и изстискан от екстаз и емоция. В противен случай други хора ще започнат да ви се струват привлекателни и перспективата за изневяра става все по-реална. 

С последното обаче не са съгласни германските учени. Те се оказват най-големи скептици, като не спират да ни убеждават, че прекалената сексуална активност е вредна за здравето и на мъжете, и на жените. Според тях въз основа на сексуалната хиперактивност и двата пола са застрашени от главоболие и мигрена. 

В същото време от изследване на техни британски колеги става ясно, че хората, които водят активен сексуален живот след 45 години, имат по-добро здраве. Това сочат резултатите от проучване на 1752 души.

Любопитно е, че 37% от анкетираните в това изследване споделят, че след тежък работен ден се чувстват твърде уморени и нямат никакво желание да правят секс. 85 на сто от тях признават, че са правили секс само в спалнята, а 64% казват, че са го практикували и на други места, по-специално в колата. Британските сексолози обаче са категорични, че всяко физическо усилие, в това число и сексуалната активност, има благоприятен ефект върху настроението и цялостното здраве на човека.

И ако в момента се чудите дали за вас бързият секс, при който оставате без дъх, е по-добър колкото и сексуалният акт с по-спокойно темпо, имайте предвид, че според статистически данни повече от 70% от двойките след прочитането на подобни статии се опитват, в някакъв момент, да възпроизведат на практика нещо от това, което са прочели. И само половината от тях подхождат към прочетеното критично. 

Всъщност истината е, че всеки трябва да избере сам, в зависимост от това дали ще се концентрира върху бързото освобождаване на напрежението, или ще избере бавно да пробужда сетивата си. А за да ви носи сексът истинско удоволствие, трябва само да искате да го доставите и вие на партньора си. Ответната реакция няма да закъснее.

Който и начин да изберете обаче, е задължително да не забравяте, че сте двойка, и да си припомните кой са най-популярните заблуди в секса:

1. Еротичното бельо е задължителен атрибут за съблазняване на мъжа. Когато мъжът се прибира уморен след работа, не е необходимо да го чакате по дантелено бельо, особено ако сте женени от 10 - 15 години. Това може да изглежда като преиграване след толкова години брак и мъжът може да се обърка. Тази сцена прилича повече на филмов сценарий, а не на сцена от живота. Подобно бельо изглежда красиво на страниците на списанията, но в действителност то се облича трудно и още по-трудно се съблича, особено ако сте изпотени. Така вместо очаквания резултат може да постигнете обратен ефект.
 

2. Колкото по-голям, толкова по-добре. Проблемът за размера на мъжкото достойнство е повече в главите на самите мъже. Всъщност всеки размер е напълно достатъчен, за да достави удоволствие на партньорката. 

3. G точката. Прочитайки многобройните статии по въпроса, може да останете с впечатлението , че ако вие с партньора си не сте открили прословутата точка G, няма до постигнете интензивен оргазъм. Толкова ли е важно стимулирането на тази точка? Това зависи от физиологията на жената и от прага на чувствителност в тази зона. Смята се, че точката G придобива чувствителност само когато жената е силно възбудена. При някои нейното стимулиране създава доста приятни усещания, а други ... просто не усещат нищо. 

4. Едновременният оргазъм е висш пилотаж. Едновременният оргазъм в сексуалния живот на партньорите е нещо желано, но не и задължително. И по-често го постигат тези, които не зациклят върху неговото получаване, а просто се наслаждават на процеса.

 

Страницата подготви Маня Петрова
 

Коментари

Новини Варна