IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
15:24 | 19 юли 2015
Обновен: 05:53 | 6 май 2024

За децата е важно да знаят, че родителите им се обичат

Така се чувстват по-сигурни и знаят, че дори мама и татко да се скарат, всичко ще се оправи

По материала работи: Слав Велев
За децата е важно да знаят, че родителите им се обичат

Много родители се притесняват да изразят обичта си един към друг пред децата. Някои от срам, други от предразсъдъци, трети от консерватизъм.
Предпазването в изразяването на любовта всъщност не е правилен родителски ход, смятат специалисти. В това да покажете обичта си към интимния си партньор няма нищо лошо, дори е положителен пример за децата.Те трябва да стават свидетели на прегръдки, целувки, хващане за ръце, мили думи, милувки, пише az-jenata.bg.

 

Защо е важно децата да виждат с очите си любовта между родителите си?
Когато децата виждат любовта между родителите си се чувстват по-малко разтревожени за отношенията им. Дори когато се скарате, те ще знаят, че всичко ще се оправи, когато се прегърнете.


Децата растат по-щастливи и по-усмихнати, когато знаят, че родителите им се обичат. Освен това те развиват привързаност към родителите си много повече, отколкото ако са наблюдатели на хладна връзка между тях.
Себеоценката и самочувствието на децата на влюбените родители са много по-положителни.


Чрез постоянното наблюдение на примера за здрава връзка, изпълнена с любов, децата научават какви ценности трябва да търсят у бъдещите си партньори в живота, без още да го осъзнават.


Защо е трудно да демонстрирате любовта си?
Защото е трудно да превключиш от роля в роля. В един момент сте мама и татко, в следващия трябва да сте съпруг и съпруга. Понякога ви се приисква да плеснете партньора си по дупето, но се спирате, защото децата са покрай вас. Чудите се дали е уместно, как ще го приемат.


Ефектът на прегръдката
Прегръдките помежду ви не само ще се отразят положително върху усещането у децата за семейна топлота, но ще ви сближат още повече като двойка.


Когато родителите започнат да си налагат психологически спирачки в изразяването на любовта заради благоприличието за пред децата, близостта и интимността постепенно започват да страдат.

Коментари

Новини Варна