IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
13:49 | 20 юли 2015
Обновен: 00:10 | 3 май 2024

Шон Мърфи виртуоз на пиано

Британецът заложи на познатото – „Битълс“ и Елтън Джон, Стюарт Бингам му припява

По материала работи: Деян Михайлов
Шон Мърфи виртуоз на пиано

Докато очакваше появяването си на снукър шоуто в Созопол, световният шампион за 2005 г. Шон Мърфи реши да посвири на пиано в читалище „Отец Паисий“. Англичанинът, вече 10 години изкарва почивката си в България, като преди развода си дори притежаваше имот край Св. Влас, е един от най-популярните състезатели. Докато отмаряше Шон провери звучението на пианото и остана видимо доволен. След като загря с традициония за всички начинаещи „Котешки марш“ той изненда всички, в това число и сънародника си настоящия световен шампион Стюарт Бингам, като започна да свири “Let it be” на Beatles. Още с първите тонове двамата за затананикаха. След това се заредиха и други хитове на легендарната четворка от Ливърпул –  „Imagine”. Бингам извиси глас, когато започна да се свири „Your Song” на Елтън Джон, но бяха прекъснати, тъй като им се наложи да излязат край масата.
В крайна сметка Мърфи победи Бингам с 4:2 фрейма и по този начин си отмъсти за загубата на финала на световното първенство през май. Купата на англичанина бе връчена от председателят на Народното събрание Цецка Цачева, която изгледа на живо тричасаовото шоу в Созопол.


 

 

Коментари

Новини Варна