IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
16:50 | 1 август 2015
Обновен: 12:22 | 28 април 2024

Потребители шпионирани от Windows 10

Заводските настройки на Windows 10 са агресивни по отношение на ползвателите на операционната система

По материала работи: Златина Добрева
Потребители шпионирани от Windows 10

Новата операционна система на Microsoft Windows 10 е настроена да следи потребителите си. По-специално, тя може да чете имейли, контакти и бележки в календара, отбелязва сайтът rt.com,  позовавайки се на експерти програмисти. 

 


Заводските настройки на Windows 10 са агресивни по отношение на ползвателите на операционната система - възможно е да бъдат четени писмата им, да се запазва историята на местоположението и при необходимост да се получава достъп до конфиденциална информация. За да се променят тези настройки се изисква да се намери необходимия път в инсталираната програма и чрез външен уеб сайт да се подаде необходимата команда. Това обаче едва ли ще бъде направено от хората с обикновени познания по софтуер. 

 


В лицензионното споразумение, което ползвателите на операционната система трябва да подпишат, има точка, съгласно която Microsoft има право да съхранява данни, включително и конфиденциална информация на ползвателя и да има достъп до тях, когато сметне това за необходимо.

Коментари

Новини Варна