IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
15:43 | 5 август 2015
Обновен: 13:58 | 19 април 2024

На почивка с тъщата? Не, мерси!

Скоростта и маршрутът – основните причини за спор в колата

По материала работи: Златина Добрева
На почивка с тъщата? Не, мерси!

Близо 40% от европейците са планирали да пътуват с кола през лятната си ваканция, става ясно от проучване на "Stena Line". Основната причина за всички тези авантюристи е, че пътуването с кола дава повече свобода и гъвкавост, както са заявили 75% от тях.

 

Сред любимите дестинации за пътуване на европейците са Германия, Италия и Франция, но повечето туристи в действителност предпочитат да пътуват до съседни страни. Любопитно е, че 72% от хората се отправят на пътуване с техните половинки, но само един 1% от поелите на път биха искали да вземат и тъщата.

 

Въпреки че повечето европейци не спорят по време на пътуване, все пак скоростта и маршрутът са двете основни причини за раздор в колата по време на дълго шофиране.

 

Проучването сочи още, че преди да се отправят на пътешествие, европейците искат да знаят къде отиват, както и да се уверят, че колата може да ги отведе там безопасно. Затова 64% считат, че проверката на маршрута е най-важното нещо преди да тръгнат на почивка, следвана плътно от проверката на колата преди да поемат на път (62%). Последното със сигурност е изключително важно, съветват експертите.

 

Преди да заминете се препоръчва да погледнете и под капака на колата, за да проверите нивата на маслото, охлаждащата течност и водата за чистачките. Лек път!

Коментари

Новини Варна