IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Живот
17:41 | 5 август 2015
Обновен: 12:26 | 28 април 2024

Всеки четвърти японец над 30 г. е девствен

Далеч от Холивуд, да бъдеш девствен, след като си навършил 25 г., далеч не е нещо смешно

По материала работи: Слав Велев
Всеки четвърти японец над 30 г. е девствен

Десет години след „40-годишният девственик“ на Джъд Аптоу, проблемът пред който се изправя героят на Стийв Карел е на дневен ред за много японци.

 

41-годишният Такаши Сакай е един от многото японски мъже на средна възраст, които все още не са го правили. Той никога не е имал каквато и да било връзка с жена. В интервю за агенция „Франс прес“ той споделя: „Когато си млад те е страх да бъдеш отхвърлен. Много хора се преструват, че сексът изобщо не ги интересува, защото се плашат от провал“.

 

Сакай не твърди, че не се интересува от жени, а казва, че им се „възхищава“. Той е бил „на сухо“ толкова дълго време, че, по негови думи, не знае „как да се върне в релсите“.

 

Този проблем, разбира се, не засяга само Сакай. Държавно проучване от 2010 г. показва, че една четвърт от японските мъже над 30 г. са девствени. Това е с 3% повече, отколкото през 1992 г., пояснява британското издание Independent.

 

Както за много други проблеми на нацията на изгряващото слънце, и за този се вини стагнацията на японската икономика.

 

„Много мъже са изгубили своята самоувереност заедно с финансовите си мускули“, твърди Йоко Итамото – „експерт по сватосване“ от Токио.

 

Макар съвременната японска култура да е изпълнена със сексуални образи, почти никой не говори за физическите взаимоотношения между мъж и жена, твърди още тя.

 

Сакай вече е част от програмата „Академия за девствени“ и посещава класове по изобразително изкуство, където рисува голи женски тела. Това, твърди той, му помага да разбере повече за женските извивки и особености.

 

„Миналата есен за пръв път тръгнах на тези курсове… бях потресен! Невероятно е! Женското тяло е нещо толкова красиво“, споделя с усмивка той.

 

„Не трябва да сме такива песимисти“, казва още Сакай. „Да си девствен не значи, че е дошъл краят на света“.

 

Източник: The Independent, ФБР.bg

Коментари

Новини Варна