IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
18:12 | 7 август 2015
Обновен: 11:17 | 6 май 2024

Хлапе на 3 години стана кмет на американски град

Новият градоначалник обещал да почерпи всички със сладолед и така спечелил предизборната битка

По материала работи: Слав Велев
Хлапе на 3 години стана кмет на американски град

В малкия американски град Дорсет в щата Минесота с 22-ма жители се състояха поредните избори за кмет. За нов градоначалник беше избран Джеймс Тъфтс, който е на три годинки. Така той стана най-младият кмет в историята на САЩ, пише в. "Дейли мирър", цитиран от БТА и "Дарик".
 

Тъфтс смени на този пост своя 6-годишен брат, който заемаше същата длъжност в продължение на две години. В деня на изборите начинаещият невръстен политик, общувайки с гражданите, им обеща, че ще ги почерпи със сладолед при изборна победа.
 

Мама Тъфтс разказа, че Джеймс бил много развълнуван, когато разбрал, че е постигнал победа на вота. Тя добави, че момченцето положило много усилия, за да получи изборната длъжност, но в бъдеще не планирал да продължи кариерата си в политиката, а искал да стане нормално дете.
 

През ноември 2014 година за кмет на Сан Франциско за един ден беше назначена чихуахуата с прякор Фрида. Това стана в рамките на инициатива в подкрепа на градския приют за животни.
 

От 1997 година котаракът Стабс е несменяем кмет на град Талкинта в щата Аляска. Той беше избран за градоначалник по време на вот, при който получи абсолютно мнозинство. През септември 2103 година котаракът кмет беше нападнат от зъл пес, след което изкара около седмица във ветеринарна клиника, припомня изданието.

Коментари

Новини Варна