IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
20:56 | 9 август 2015
Обновен: 12:32 | 28 април 2024

Паяците крадат сексуални практики

Те заимстват от конкуренти "работещи" ритуали на ухажване

По материала работи: Слав Велев
Паяците крадат сексуални практики

Резултатите от ново проучване показват, че мъжките паяци са забележителни шпиони, особено когато се отнася до "кражбата" от конкуренти на сексуални практики за впечатляване на женските, съобщава "Дискавъри", цитиран от fbr.bg. 
 

Авторите на настоящото изследване от университета на Синсинати са установили, че паяците са в състояние да разпознават и научават практиките на съперниците, които вече са си осигурили партньорка, изпълнявайки своеобразни ритуали на ухажване.
 

За целите на проучването специалистите са отгледали в изолирана среда група мъжки представители на вида паяци-вълци, незапознати с любовните практики в естествена среда. Когато обаче гледали видеозаписи как техни събратя прилагат любовните практики, лабораторните паяци "попили" опита им и за по-малко от четири дни се научили да прилагат изкуството на ухажването. 
 

"В природата шпионажът се практикува често, но обикновено е характерен за силно социални животни с по-големи мозъци. За нас беше изненадващо да установим практикуването му от безгръбначни с малък мозък", пишат изследователите в сп. "Енимъл бихейвиър". 

Коментари

Новини Варна