IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
13:44 | 15 август 2015
Обновен: 08:10 | 30 април 2024

Как да намалим разходите за храна?

Няколко ефективни съвета за това как яденето да ни излиза по-евтино

По материала работи: Златина Добрева
Как да намалим разходите за храна?

Често се случва така, че когато човек си погледне разходите за храна, да си помисли, че е изхарчил твърде много пари. И това най-вероятно е така.
 

Ето какво можете да направите по въпроса:

 

Използвайте купони

Купоните могат да са много ефективен начин да спестите пари. В много фирми вече раздават купони, вместо пари в кеш и това всъщност е доста добре за бюджета ви.

На Запад в неделните вестници има купони, които се изряват и можете да пазарувате с тях, а много хора се възплозват от услугата. Хубавото е , че можете да спестите пари като планирате храненията си, според купоните.

 

Планирайте храненията

Ако имате списък с храната, която ви е необходима, и отидете с него до магазина, със сигурност ще спестите доста пари. Купувайте храна, която може да се използва в различни ястия в няколко различни дни.

В интернет дори има разработени списъци с храна, които можете да ползвате, за да не харчите много по време на пазаруване.

 

Сезонна храна

Ако се храните със сезонните плодове и зеленчуци, ще ви излезе доста по-евтино.

Здравословното хранене е полезно, но понякога излиза доста скъпо, особено ако трябва да ядете храни, чийто сезон още не е настъпил. Затова сезонните плодове и зеленчуци са по-евтини и по-свежи.

 

Наблегнете на количеството

Разбира се, не можете да купувате голямо количество от всяка храна, защото тя може да се развали. Но пък има и такива опции, които можете да използвате в по-дълъг период от време.

И по-точно, ако я замразите. Месото е една добра такава възможност, също и други храни, които могат да се съхраняват като консервите. Ако купувате повече храна и замразявате част от нея, ще спестите доста пари.

 

Гответе сами

Много хора нямат време за това и се хранят навън или си поръчват храна. Което излиза доста скъпо. Най-добре е да отделите време да готвите сами, защото храната ще ви излезе по-евтина и по-качествена.

БТВ

Коментари

Новини Варна