IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
08:46 | 17 август 2015
Обновен: 12:44 | 28 април 2024

Боб Дилън – най-велик автор на песни

Музикантът оглави класацията на сп. "Ролинг стоун"

По материала работи: Деян Михайлов
Боб Дилън – най-велик автор на песни

Боб Дилън оглави класацията на сп. "Ролинг стоун" за 100-те най-велики автори на песни за всички времена, съобщи "Ню Йорк дейли нюз". "Представата на Дилън за американската популярна музика беше трансформираща - написа списанието. - Никой не постави летвата по-високо, нито е имал по-голямо влияние от него."

Дилън не се бои да опитва нови жанрове, преминава лесно от фолк към рок, от балади към електропоп. Някои от песните му, например "Blowin' in the Wind" стават образец за другите.

"Иска ти се да пишеш песни, които са по-големи от живота - написа Боб Дилън в мемоарите си "Хроники". - Иска ти се да кажеш нещо за странните неща, които са ти се случили, за странните неща, които си видял."
На второ място е Пол Макартни. Боб Дилън многократно се е изказвал ласкаво за бившия бийтъл. Той го е е наричал "най-големия автор на мелодии в попа". Много от песните на Пол Маккартни са станали златни стандарти. "Yesterday" е най-записваната песен от други изпълнители за всички времена.

Трети е Джон Ленън. "Никой не е предавал по-добре сложността на личния живот или глобалната политика, нито е свързвал по-добре тези две неща от Джон Ленън в соловата си кариера в песни като "Watching the Wheels" и "Imagine" - пише списанието.
"Интересуваме това, което означава нещо за всички" каза Джон Ленън пред сп. "Ролинг стоун" през 1970 г.
Джон Ленън често е казвал, че е много повлиян от ранния американски рок. Така става логична връзката със заелия четвърто място Чък Бери. Следват Смоуки Робинсън, Мик Джагър и Кийт Ричардс, Каръл Кинг и Гери Гофин, Пол Саймън, Джони Мичъл и Стиви Уондър.

Последното стотно място заемат Бьорн Улвеус и Бени Андершон от АББА, пише БТА.

Коментари

Новини Варна