IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
12:11 | 19 август 2015
Обновен: 04:47 | 12 май 2024

Тези храни вредят на диетата

Кафе и суши врагове на правилното хранене

По материала работи: Борис Проданов
Тези храни вредят на диетата

Балансираното хранене, което включва здравословни храни, е стъпка към загуба на излишни килограми. Трябва да се има предвид, че понякога тези храни могат да бъдат с високо съдържание на калории и мазнини, което да осуети загубата на излишните килограми. Ето няколко примера, за които трябва да се внимава:


1. Смути
Какво би могло да се обърка от консумацията на чаша смлени плодове, зеленчуци и лед? Ако в напитката присъстват само те, нищо, но в смутитата обикновено се добавят и други съставки като шоколад, кисело мляко или подсладени сиропи. Така те могат да се превърнат в източник на калории. В някои случаи смутито е здравословно, колкото и млечният шейк например.
За да се избегне превръщането на смутито в калорийна бомба, в него не бива да има друго, освен пресни или замразени неподсладени плодове или зеленчуци, лед, обикновено кисело мляко и неподсладено прясно мляко.


2. Кафе
Кофеинът, както и антиоксидантите, могат да предпазят мозъчните клетки от уврежданията, които деменцията причинява. Ако изборът за кофеинова напитка е лате с пълномаслено мляко например, ще се добавят 300 калории и 15 г мазнини.
За да се избегне това, е препоръчително кафето да се консумира черно, а добавките към него да са обезмаслено мляко и чаена лъжица захар.


3. Суши
Суровата риба сама по себе си не би добавила голямо количество калории към менюто. Специалните ролки суши обаче са нещо съвсем различно. Те обикновено са в комбинация с висококалорични съставки като крема сирене, пикантна майонеза, както и голямо количество бял ориз. Трябва да се внимава също така и за източници на соя, тъй като в нея се съдържа натрий, който може да причини подуване на корема.
Препоръчително е да се консумира сашими, суши, което съдържа кафяв ориз, или такова, без допълнителните калорични добавки.


puls.bg

Коментари

Новини Варна