IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
17:21 | 23 август 2015
Обновен: 15:05 | 16 май 2024

По-добър сексуален живот, ако партньорите делят грижите за децата

Всички двойки били хетеросексуални и живеели заедно от 2006 г. насам

По материала работи: Борис Проданов
По-добър сексуален живот, ако партньорите делят грижите за децата

Двойките, които си разпределят поравно грижите по отглеждането на децата, се радват на по-добър сексуален живот, установи американско изследване, цитарано от в. „Дейли мирър”. Проучването било осъществено от екипа на д-р Даниъл Карлсън от университета в Джорджия и обхванало 487 семейства с ниски и средни доходи. Всички двойки били хетеросексуални и живеели заедно от 2006 г. насам.

 

От проучването ставало видно, че когато жените поемали над 60 на сто от грижите по децата, отношенията между партньорите страдали и удовлетворението от сексуалния им живот рязко спадало.Но когато мъжете вземали в свои ръце значителна част от тези задължения , ефектът бил обратен - по-добър сексуален живот и по-малко конфликти в семейното ядро.

 

Учените обясняват получените резултати с факта, че мъжете, които са готови да посветят повече време в отглеждането на децата,инвестират също повече и в брачната връзка. А това се отразява и на семейното щастие.

Коментари

Новини Варна