IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
15:07 | 24 август 2015
Обновен: 12:54 | 28 април 2024

НАСА отмени края на света

Очакваше се метеорит да падне в Атлантика

По материала работи: Деян Михайлов
НАСА отмени края на света

Американската космическа агенция НАСА отрече слуховете, че между 15 и 28 септември астероид ще се сблъска със Земята и ще нанесе големи щети на планетата. 
По-рано се появи информация, че заради предстоящия сблъсък на космическия обект с нашата планета ще бъде унищожена територията от Атлантическия океан до бреговете на Мексико и Съединените щати, както и Централна и Южна Америка. 
"Няма никакво научно основание и нито едно доказателство за предстоящ сблъсък на Земята с астероид или някакъв друг космически обект през септември", заяви високопоставен служител на американското космическо ведомство. 
По данни на програмата за наблюдение на обекти на агенцията, към момента няма никакви комети или астероиди, които биха могли да се сблъскат с нашата планета в близко бъдеще. Всички познати досега астероиди имат по-малко от 0,01 процента шанс да влезнат в сблъсък със Земята в следващите 100 години, отчитат от програмата на НАСА.

 

Коментари

Новини Варна