IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
09:20 | 29 август 2015
Обновен: 07:40 | 10 май 2024

Саша Безуханова с публична лекция

„Изкуството да вярваш в себе си или моята формула за успех" е темата на публичната лекция

По материала работи: Златина Добрева
Саша Безуханова с публична лекция

Саша Безуханова е призната за една от петте най-влиятелни жени в България.

Тя е инициатор и основател на MoveBG и медиатор на темата "Образование, наука, иновации"
Преди да се посвети на MoveBG Саша има 20-годишна успешна управленска кариера в Хюлет-Пакард (HP), където последно е директор направление „Публична администрация и образование” за развиващите се пазари и отговаря за 63 държави. От 1998 до 2001 г. е генерален директор на HP България, за което време превръща компанията в лидер на местния пазар на информационни и комуникационни технологии и има основна заслуга за създаването на Глобален център за отдалечени услуги - значителна инвестиция на HP, която поставя България на световната инвеститорска карта и днес осигурява работа на над 5000 висококвалифицирани специалисти. 


Обществената дейност и филантропията неизменно са част от биографията на Саша. Тя е дългогодишен председател на борда на Джуниър Ачийвмънт България, председател на борда на Българското училище за политика „Димитър Паница”, съосновател и председател e на Консултативния съвет на високо равнище към Европейския център на жените и технологиите и на Българския център на жените в технологиите, член на УС на фондация "Помощ за благотворителността в България" и председател на Съвета на настоятелите на Технически университет-София. Била е член на консултативния съвет към министъра на науката и образованието и член на борда на фондация "Отворено общество".

През 2013 г. е назована „Дигитална жена на Европа”, през 2010 г. получава международната награда за жени лидери „LeaderSHE”, а през 2011 г.
 

Лекцията ще се проведе днес, 29 август, от 14:00 - 15:30ч. в зала "Атлантик" на хотел "Добруджа", к.к. Албена. Мероприятието ще бъде част от 13-ти Летен университет на НПСС, за който Черно море информира по-рано. Събитието е безплатно и достъпно за всички желаещи да го посетят.

 

Коментари

Новини Варна