IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
19:09 | 8 септември 2015
Обновен: 13:19 | 28 април 2024

Конференция на хомеопати завърши с халюцинации и хаос

На мястото на инцидента са пристигнали над 150 лекари

По материала работи: Борис Проданов
Конференция на хомеопати завърши с халюцинации и хаос

Конференция на хомеопати в Германия завърши с хаос, след като десетки от делегатите й приели подобни на наркотични вещества субстанции и започнали да халюцинират, пише британският в. „Индипендънт“.


Според германската телевизия NDR 29-та мъже и жени са се олюлявали, търкаляли се на близката ливадата, говорили са несвързано, а някои от тях дори са получили гърчове. Срещата на групата се е провела в петък в град Хандело, южно от Хамбург.


На мястото на инцидента са пристигнали над 150 лекари, които са отвели пострадалите в болница. Делегатите, които са на възраст между 24 и 56 години, са имали халюцинации, проблеми с дишането, сърцебиене, гърчове, като някои са били в тежко състояние.


Според направените им тестове на кръвта и урината, хомеопатите са приели халюцигенното вещество 2C-E, което е известно като „Aquarust“ в Германия и е било забранено от властите в края на миналата година. Според експерти неговото действие е нещо средно между това на екстази и LSD.


Вестник „Индипендънт“ посочва, че никой от пострадалите не е бил разпитан от полицията, тъй като до понеделник те все още не са били възстановени.


Според Торстен Пасий, член на германската правителствена комисия по наркотичните вещества, най-вероятно става въпрос за многократно предозиране с веществото, което не подкрепя тезата, че хората са знаели какво консумират при приема на наркотика.


„Трябва да се предположи, че хората не са знаели за субстанцията, нейните ефекти и рискове преди взимането й“, каза той.


Полицията все още разследва възможните версии на инцидента, според които е възможно веществото да е било погълнато за експеримент или да е било дадено на делегатите като шега.


БГНЕС

Коментари

Новини Варна