Варна 16°
fallback
Живот
09:06 | 10 септември 2015
Обновен: 11:49 | 7 май 2024

Рецепта на деня

Печена сьомга с аспержи

По материала работи: Деян Михайлов

Продукти:

450 г малки картофи, почистени и разрязани наполовина 2 супени лъжици зехтин сол на вкус 220 г аспержи, нарязани по дължина 1 супена лъжица пресен копър, нарязан на ситно кората на 1 лимон – настъргана 1 скилидка чесън, едро нарязана черен пипер на вкус, прясно смлян 300 г филе от сьомга 1 лимон, нарязан на кръгове

Приготвяне:

В плитък тиган на средна температура загрейте зехтина и задушете картофите. Поръсете със сол. Оставете ги да се готвят за около 10-12 минути. Когато покафенеят от едната страна ги обърнете и от другата за още 10 минути. В средно голяма купа смесете аспержите с копъра, лимоновите корички, чесъна, ½ лъжичка сол и малко зехтин.

Разбъркайте добре. Добавете тази смес от зеленчуци и подправки към картофите.

Осолете добре сьомгата и я запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна заедно със зеленчуците в средно голяма тавичка. Необходими са около 10 минути, за да стане готово. Сервирайте с резени пресен лимон.

Az-jenata.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback