IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
09:51 | 10 септември 2015
Обновен: 13:21 | 28 април 2024

Бръчките и окосмяването може да са признак за проблем

Ранната поява на бръчки може да се дължи и на дехидратация

По материала работи: Деян Михайлов
Бръчките и окосмяването може да са признак за проблем

Лицето в голяма степен издава здравословното състояние на организма. Сухата кожа, напуканите, устни, бръчките могат да бъдат сигнал за проблеми, които биха могли да бъдат овладени лесно.

Понякога обаче същите тези симптоми е възможно да са знак за заболяване или състояние, което се развива "тихомълком". Подобни проблеми не бива да се отминават, без да им се обърне необходимото внимание.
 
За какво могат да бъдат признак бръчките?
 
Преждевременната им поява може да е повече от липса на правилни грижи за кожата. При жените преждевременното остаряване може да бъде сред първите признаци на остеопороза. Според данни на проучване на изследователи от Финикс, САЩ, ранната поява на бръчки и ниската костна плътност са тясно свързани с ранния период на менопаузата.
 
Ранната поява на бръчки може да се дължи и на дехидратация, вследствие на която се влошава еластичността на кожата. Възможно е също така да е признак и за дефицит на витамин D.

 

Коментари

Новини Варна