IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
10:00 | 10 септември 2015
Обновен: 13:22 | 28 април 2024

Балсам преди шампоана – полезно ли е за косата?

Това препоръчват експертите

По материала работи: Ставри Таргов
Балсам преди шампоана – полезно ли е за косата?

Независимо от марката на продуктите за измиване на косата, те обикновено се използват в определен ред – първо се нанася  шампоан, след което идва ред на балсама или маската. Експерти в областта обаче препоръчват да правим точно обратното – първо да слагаме балсама, а след това шампоана за коса. Според тях това е начин да се сдобием с красива, неустоима и здрава коса.
Специалистите обясняват, че с използването на балсам преди шампоана се подпомага оформянето на косата, като по този начин може да се намали употребата на методи, които да я увредят.
От друга страна, нанасянето първо на балсам подготвя косата за шампоана, като позволява по-лесното му и равномерно нанасяне.
Този начин на измиване е полезен не само за тънките коси, твърдят експерти. Подходящ е също така за косите, които се третират с лак, пяна за коса, гел и др., както и за тези, които са склонни към омазняване.
Козметични компании подготвят пускането на линии продукти за грижа за коса, които следва да бъдат използвани в споменатата последователност. Шампоанът и балсамът имат кератинови протеини, които укрепват косата. Целта е да се постигне гладка и мека коса, дори в случаите, когато уврежданията са сериозни.
Експертите все пак поясняват, че не е нужно да се правят кардинални промени във всекидневието, за да се провери ефективността от измиването на косата по този начин. Нужно е просто да се вземе обикновен шампоан и балсам или маска за коса и да се размени последователността на употребата им, съобщава Puls.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна