IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
20:22 | 10 септември 2015
Обновен: 23:49 | 23 април 2024

Първи снимки на новата Astra Sports Tourer

Комбито също ще има премиера във Франкфурт

По материала работи: Юлиян Атанасов
Първи снимки на новата Astra Sports Tourer


След като в началото на лятото видехме изцяло новия хечбек Opel Astra K, сега от германската компания разкриха снимки и информация за версията комби, пише dnes.bg. По традиция този модел получава наименованието Sports Tourer, като ще се появи пред публика по време на автосалона във Франкфурт, където ще бъде демонстрирана и версията хечбек.
Комбито използва същата нова платформа като хечбека, благодарение на която е с около 200 кг. по-леко от своя предшественик. Архитектурата предоставя също така по-щедро пространство в салона и в багажното отделение.
Така например багажникът вече предлага с 80 литра по-голям обем, като при свалянето на задната седалка обемът достига впечатляващите 1630 литра, сочи информацията. Налична е екстра за автоматично отваряне и затваряне на 5-тата врата.
Данни за външните габарити на модела липсват, но се очаква, че дължината и широчината са почти сходни с тези на предходния модел. Въпреки това обаче салонът предлага повече пространство за краката и главите на пасажерите, става ясно от краткото прессъобщение.
Гамата от мотори вероятно ще бъде идентична с тази на хечбека- бензинови и дизелови агрегати, развиващи между 95 и 200 к.с.
Всички подробности очаквайте в началото на следващата седмица.

Коментари

Новини Варна