Варна 11°
fallback
Живот
09:37 | 15 септември 2015
Обновен: 11:49 | 7 май 2024

Рецепта на деня: Рулца от тиквички

Вечеря за свекърви

По материала работи: Златина Добрева

Ако очаквате капризни гости, а до заплата има още време, ако свекървата се е обадила, че ще мине “на вечеря” или просто ако искате да поглезите семейството и себе си с нещо вкусно и красиво, можете да опитате следната рецепта:

Необходими продукти: 2 средни или 4 малки тиквички 2-3 яйца 150 г сирене, натрошено 100 мл прясно/кисело мляко 1 с.л. брашно сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Тиквичките се режат надлъжно на тънки ленти. Може да използвате уред за белене на краставици. Изрязвате тънки лентички от едната страна на тиквичката. В един момент се стига до по-широка част, откъдето белачката не може да захване лента, защото има по-къса режеща част. Тогава обръщате тиквичката от обратната страна. След това от третата и четвъртата. Накрая остава един продълговат куб със семките и без кора. От него може да приготвите крем супа с картофи. Лентите се навиват на рула, не прекалено стегнати. Подреждат се едно до друго в намаслена тава. В центъра се слага парче сирене – бяло или гауда. Пече се 15 минути в загрята до 200°С фурна. Разбитите яйца, брашно и натрошено сирене се смесват. Сместа се излива между тиквичките. Връща се във фурната и се допича до готовност.

Приготвяте и един вълшебен чеснов сос:

Необходими продукти ½ кофичка кисело мляко ½ опаковка майонеза 5 скилидки чесън 1/2 връзка копър сол - на вкус

С пасатор се разбива майонезата и млякото, прибавят се чесъна и солта и накрая ситно нарязания копър.

Поднасяте с усмивка, а ако свекървата пак започне да критикува, хапвате повечко от соса и цяла вечер й говорите мило “на ушенце”!

 

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback