IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
09:36 | 17 септември 2015
Обновен: 15:26 | 26 април 2025

Рецепта на деня: Постни пълнени чушки

Приятен апетит!

По материала работи: Златина Добрева
Рецепта на деня: Постни пълнени чушки

 

Необходими продукти:

 

10 бр. чушки
1 ч. ч. зехтин
щипка захар
щипка сол

 

За плънката:


50 г орехови ядки
50 г стафиди
1 1/2 ч. ч. ориз
2 домата
1 глава лук
4 клонки копър
4 клонки магданоз
джоджен
10 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:

Оризът се накисва в студена, подсолена вода. Наситненият лук се запържва в предварително загретия зехтин за 2-3 минути. Добавят се смлените орехови ядки. Подправя се със сол, захар, канела. Тиганът се оттегля от котлона и се добавя изплакнатият ориз. Пържи се 4-5 минути. След това се налива 1 ч. ч. вода и на много тих огън се оставя водата да се поеме от ориза. Ароматизира се с наситнените копър, магданоз и джоджен. Изсипват се стафидите. Плънката се поставя в чушките, отворите им се затварят с капаче от домат. Чушките се нареждат в голяма тенджера, налива се вода и зехтина, поръсват се със сол и захар, затискат се с чиния и се оставят да врат 45 минути на тих огън.

 

Коментари

Новини Варна