IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
12:18 | 18 септември 2015
Обновен: 21:09 | 15 май 2025

Рецепта на деня: Ориз по виетнамски

Пасва идеално с риба

По материала работи: Златина Добрева
Рецепта на деня: Ориз по виетнамски

Основна съставка в приготвянето на виетнамска храна е оризът. Той се поднася като самостоятелно ястие, като гарнитура, може също да се поднесе и в комбинация с различни меса, зеленчуци, месни и рибни сосове. Съществено допълнение към ориза е рибата, най-вече скумрия и селда. Рибата се пържи, вари, пече, осолява или суши.

Виетнамската кухня се отличава с голям набор от подправки. Използва се предимно растително масло. Тъй като е значително здравословна кухня, десертите се състоят предимно от пресни плодове.


Продукти:


1 ч. ч.ориз
2-3 с. л. краве масло
индийско орехче
сол
1 глава лук
3 ч. ч. вода


Начин на приготвяне:


Оризът се измива, залива се с вода и се вари. След това се посолява, вари се около 5 минути, прибавя се  нарязания лук и се задушава, докато поема цялото количество вода. Съдът с ястието се покрива и се оставя 15 минути да се загрява на водна баня. Преди поднасяне оризът се поръсва с индийско орехче и се застройва с краве масло.

 

Коментари

Новини Варна