Рецепта на деня: Ориз по виетнамски

Пасва идеално с риба

Рецепта на деня: Ориз по виетнамски

Основна съставка в приготвянето на виетнамска храна е оризът. Той се поднася като самостоятелно ястие, като гарнитура, може също да се поднесе и в комбинация с различни меса, зеленчуци, месни и рибни сосове. Съществено допълнение към ориза е рибата, най-вече скумрия и селда. Рибата се пържи, вари, пече, осолява или суши.

Виетнамската кухня се отличава с голям набор от подправки. Използва се предимно растително масло. Тъй като е значително здравословна кухня, десертите се състоят предимно от пресни плодове.


Продукти:


1 ч. ч.ориз
2-3 с. л. краве масло
индийско орехче
сол
1 глава лук
3 ч. ч. вода


Начин на приготвяне:


Оризът се измива, залива се с вода и се вари. След това се посолява, вари се около 5 минути, прибавя се  нарязания лук и се задушава, докато поема цялото количество вода. Съдът с ястието се покрива и се оставя 15 минути да се загрява на водна баня. Преди поднасяне оризът се поръсва с индийско орехче и се застройва с краве масло.

 

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата