IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
19:35 | 20 септември 2015
Обновен: 05:18 | 6 май 2024

Разприятели го във фейсбук, ако държиш на него

Социалната мрежа може да изиграе лоша шега на всяка връзка

По материала работи: Юлиян Атанасов
Разприятели го във фейсбук, ако държиш на него


Фейсбук може да изиграе лоша шега на всяка една любовна връзка. По данни, предоставени от адвокатската кантора Leeds, социалната мрежа присъства като мотив в една трета от делата за развод.  Ако държиш на партньора си, и искаш да запазите взаимоотношенията си, време е да натиснеш бутона „разприятеляване”, пише Космополитън.
Причините да го разприятелиш не са само безбройните покани за Candy Crush, нито вероятността да започнеш да изпитваш ревност.  Терапевтът Йън Келър отбелязва, че социалната мрежа не позволява да се запази мистерията в двойката, пеперудите в стомаха отстъпват място на реалността, която партньорът ти споделя с всичките си приятели във фейсбук.
Келър обяснява: „Осъзнах, че не искам съпругата ми да ми бъде приятел във фейсбук. Нямах нужда от цялата тази допълнителна информация за нея, която тя пуска на стената си. Исках повече мистерия около нея, непредвидимостта ми липсваше”.
„Не исках да знам, че тя се чувства уморена, и че пие третото си за деня кафе. Затова я разприятелих във фейсбук, и бих препоръчал на всяка двойка да направи същото”, казва Келър.
Непредвидимостта в една връзка може да бъде доста по-вълнуваща, от това да знаеш за всяка крачка или мисъл на партньора ти.
Освен липсата на мистерия, фейсбук може да повлияе зле на връзката ти и по друг начин. Дори и да продължавате да сте все толкова силно влюбени, пристрастряването към социалната мрежа може да ви отдалечи. Избягвай да влизаш във фейсбук във всеки свободен момент, не поствай всяка стъпка от деня си на стената си, а обърни внимание на човека до теб. Картинката, когато двамата партньори са един до друг, но втренчени в екраните на мобилните си телефони е толкова стандартна, и толкова тъжна, нали?

 

Коментари

Новини Варна