IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:30 | 29 декември 2015
Обновен: 11:38 | 28 април 2025

Телешки котлети с вино

Сочни и лесни за приготвяне. Приятен апетит!

По материала работи: Деян Михайлов
Телешки котлети с вино

Продукти:

4 телешки котлета 
80 г шунка 
1 ч. ч. сухо бяло вино 
4 с. л. олио 
2 глави лук 
2 моркова 
40 г краве масло 
2 с. л. галета 
1-2 зърна хвойна (по желание) 
2 с. л. лимонов сок 
щипка риган 
магданоз 
сол 
черен пипер

Приготвяне:

Начукайте котлетите от двете страни с дървено чукче и ги измийте. Намажете ги със смес от лимоновия сок, ригана, черния пипер, солта и счуканата хвойна и ги оставете за 30 мин. да поемат ароматите. Сгорещете олиото и изпържете котлетите от двете страни.

Извадете ги и в същата мазнина задушете нарязания на ситно лук и остърганите и нарязани на кубчета моркови. Прехвърлете изпържените зеленчуци в тавичка, отгоре наредете котлетите, върху всеки котлет сложете по малко нарязана на ситно шунка, налейте виното и 1 ч. ч. гореща вода и поръсете със смесената със ситно нарязания магданоз галета.

Сложете върху котлетите и по едно парче масло и запечете в предварително загрята слаба фурна, докато месото омекне, а водата и виното се поизпарят. 

Още апетитни рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна