Необходими продукти:
200 г сухари
За карамеления сироп:
200 г захар
150 мл вода
За крема:
800 мл прясно мляко
1 пакет натурално царевично нишесте
100 г бял шоколад
100 г натурален шоколад
ванилия
100 г захар
Начин на приготвяне:
В тиган се слага захарта и като започне да се карамелизира, се добавят 150 мл топла вода.
В друг съд се слагат млякото и захарта. Нишестето се разтваря в малко вода и когато млякото започне да завира, се добавя в него. Бърка се до сгъстяване на крема.
Двата шоколада се начупват. Топлият крем се разпределя в двете купи, като във всяка се добавят поотделно двата вида шоколад. Разбърква се, докато те се разтопят. Към белия може да се добави и ванилия. Част от сухарите се нареждат в тавичка и се заливат с карамеления сироп. Отгоре се слага белият крем, след това отново сухари, напоени с карамелен сироп или прясно мляко. Отгоре се залива с крема от натурален шоколад. Тортата се оставя да престои в хладилник 4 часа.
Да ви е сладко!
Коментари