Необходими продукти:
2 бр. средно големи тиквички
чесън на прах
зехтин
За катъка:
300 гр. натрошено сирене
2 супени лъжици млечна майонеза
2 скилидки счукан чесън
пресен копър (нарязан на много ситно)
За украса:
Чери домати
пресен копър (нарязан на много ситно)
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките (по дължина) на тънки лентички. Мариноваме със зехтина и чесън на прах. Запичаме ги двустранно на грил тиган. Когато изстинат, поставяме с лъжичка в края на всяка лентичка от домашния катък, който сме приготвили от натрошеното сирене (допълнително намачкано с вилица), майонезата, счукания чесън и копъра. Подреждаме ги изправени в подходяща чиния и украсяваме с черитата и останалата част от нарязания копър.
Авторска рецепта на Черно море