Тиквички с катък

Рецепта на деня

Тиквички с катък

Необходими продукти:

 

2 бр. средно големи тиквички 

чесън на прах

зехтин

 

За катъка:

 

300 гр. натрошено сирене

2 супени лъжици млечна майонеза

2 скилидки счукан чесън

пресен копър (нарязан на много ситно)

 

За украса:

 

Чери домати

пресен копър (нарязан на много ситно)

 

Начин на приготвяне:

 

Нарязваме тиквичките (по дължина) на тънки лентички. Мариноваме със зехтина и чесън на прах. Запичаме ги двустранно на грил тиган. Когато изстинат, поставяме с лъжичка в края на всяка лентичка от домашния катък, който сме приготвили от натрошеното сирене (допълнително намачкано с вилица), майонезата, счукания чесън и копъра. Подреждаме ги изправени в подходяща чиния и украсяваме с черитата и останалата част от нарязания копър.

 

Авторска рецепта на Черно море

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата