IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
15:53 | 27 февруари 2016
Обновен: 20:55 | 7 май 2025

Броколи с кашкавален сос

Рецепта на деня

По материала работи: Слав Велев
Броколи с кашкавален сос

Броколите са истински източник на здраве, съветват специалисти. Зеленчукът е чудесен източник на витамин А, витамин С, калций, желязо, витамин В6 и магнезий. Ако се приготви и добре, не просто ще е полезен, но и много вкусен. Една от най-предпочитаните комбинации е между броколи и сирене. Рецептата днес е от dnes.bg.
 

Времето за приготвяне е 15 минути, а количеството е достатъчно за 6 порции.
 

Необходими продукти:

2 глави броколи, нарязани на розички
2 чаши пълномаслено мляко
1 супена лъжица масло
1 скилидка чесън (по желание)
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка черен пипер
¼ чаена лъжичка чили на прах
350 грама чедър, нарязан на кубчета
100 грама кашкавал
100 грама пармезан

 

Начин на приготвяне:

Запарете розичките от броколи на парна баня за около 3-4 минути, докато буквално омекнат, но внимавайте, за да не станат твърде меки.

 

За соса:

Загрейте маслото и млякото на средно слаб огън.

Ако използвате чесън, настържете скилидката в маслото и млякото. Добавете солта, черния пипер и чили на прах. Настържете всички сирена на ренде.

Добавяйте по малко в маслото и млякото, като разбърквате добре до пълно разтопяване.

Това може да отнеме известно време, но е много важен елемент – трябва да получите гъста, кремообразна смес.

Докато още е топла, разлейте сместа в предварително подготвени подходящи купички. Поръсете малко чили на прах за красота и за допълнителна пикантна нотка.

Потопете броколите в соса и консумирайте ястието докато е още топло.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна