Варна °
fallback
Живот
15:53 | 27 февруари 2016
Обновен: 20:37 | 9 май 2025

Броколи с кашкавален сос

Рецепта на деня

По материала работи: Слав Велев

Броколите са истински източник на здраве, съветват специалисти. Зеленчукът е чудесен източник на витамин А, витамин С, калций, желязо, витамин В6 и магнезий. Ако се приготви и добре, не просто ще е полезен, но и много вкусен. Една от най-предпочитаните комбинации е между броколи и сирене. Рецептата днес е от dnes.bg.  

Времето за приготвяне е 15 минути, а количеството е достатъчно за 6 порции.  

Необходими продукти:

2 глави броколи, нарязани на розички 2 чаши пълномаслено мляко 1 супена лъжица масло 1 скилидка чесън (по желание) ½ чаена лъжичка сол ½ чаена лъжичка черен пипер ¼ чаена лъжичка чили на прах 350 грама чедър, нарязан на кубчета 100 грама кашкавал 100 грама пармезан

 

Начин на приготвяне:

Запарете розичките от броколи на парна баня за около 3-4 минути, докато буквално омекнат, но внимавайте, за да не станат твърде меки.

 

За соса:

Загрейте маслото и млякото на средно слаб огън.

Ако използвате чесън, настържете скилидката в маслото и млякото. Добавете солта, черния пипер и чили на прах. Настържете всички сирена на ренде.

Добавяйте по малко в маслото и млякото, като разбърквате добре до пълно разтопяване.

Това може да отнеме известно време, но е много важен елемент – трябва да получите гъста, кремообразна смес.

Докато още е топла, разлейте сместа в предварително подготвени подходящи купички. Поръсете малко чили на прах за красота и за допълнителна пикантна нотка.

Потопете броколите в соса и консумирайте ястието докато е още топло.

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback