Продукти:
4 бр. пъстърва или скумрия
4 големи домата
3 червени чушки
100 г маслини по ваш избор
сол, черен пипер
няколко листа босилек
няколко стръка лук и чесън
бучка масло
Приготвяне:
Рибата се овкусява отвън и от вътрешната страна със сол и черен пипер. Отделно в кухненски блендер се слагат зеленчуците и се пасират. С готовата салца пълним рибата и слагаме в тавичка с малко вода и масло.
Покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато е готова, махаме фолиото и печем още няколко минути, за да хване коричка. По желание може да изпечете рибата и на скара.
Рецептата е предоставена от шеф Борис Колаксъзов.
az-jenata.bg
Коментари