IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:43 | 28 февруари 2016
Обновен: 07:28 | 4 май 2025

Риба с доматено-маслинена салца

Риба с доматено-маслинена салца

По материала работи: Юлиян Атанасов
Риба с доматено-маслинена салца

Продукти:

4 бр. пъстърва или скумрия

4 големи домата

3 червени чушки

100 г маслини по ваш избор

сол, черен пипер

няколко листа босилек

няколко стръка лук и чесън

бучка масло

Приготвяне:

Рибата се овкусява отвън и от вътрешната страна със сол и черен пипер. Отделно в кухненски блендер се слагат зеленчуците и се пасират. С готовата салца пълним рибата и слагаме в тавичка с малко вода и масло.

Покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато е готова, махаме фолиото и печем още няколко минути, за да хване коричка. По желание може да изпечете рибата и на скара.

Рецептата е предоставена от шеф Борис Колаксъзов.

 

az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна