Продукти:
4 бр обезкостени пилешки гърди
¾ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
¼ чаена лъжичка лют червен пипер
1/8 чаена лъжичка сладък червен пипер
¼ чаена лъжичка чесън на гранули
2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
¼ чаена лъжичка сушен магданоз
¼ чаена лъжичка мащерка
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица зехтин
2 чаени лъжички чесън на прах
3 супени лъжици лимонов сок, пресен
Приготвяне:
В малка купа смесете солта, черния пипер, червените пипери, ¼ чаена лъжичка чесън на гранули, пресния лук, мащерката, магданоза. Разбъркайте подправките и намажете пилешкото месо обилно с тях.
Загрейте маслото и зехтина в тиган на умерена температура. Сотирайте пилешките гърди до златистокафяво или по около 6 минути от всяка страна. Поръсете с 2 чаени лъжички чесън на прах и лимонов сок.
Върнете отново в тигана като пържите по 5 минути от всяка страна. Докато пържите поливайте месото с образувалия се сос и откъм горната страна.
Az-jenata.bg
Коментари