Продукти:
¼ чаша зехтин + 2 супени лъжици
500 г наденица, нарязана
4 големи картофа, нарязани на едро
2 големи зелени чушки, нарязани
½ чаша бяло вино
½ чаша пилешки бульон, разтворен
2 стръка магданоз, нарязани
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. През това време в тиган на средна температура затоплете 2-те супени лъжици зехтин. Запържете наденицата до зачервяване. След това я прехвърлете в тавичка за печене.
Изсипете ¼ чаша зехтин в тигана. Там задушете картофите като разбърквате от време на време. Правете това 10 минути или докато покафенеят. След това преместете и картофите в съда за печене. Изсипете мазнината в тавичката като оставите малко от нея в тигана.
В тигана запържете чушките за около 5 минути или докато омекнат. Добавете и тях към ястието. Подправете с подправките. Прибавете бульона. Печете в загрята фурна за около 30 минути.
az-jenata.bg
Коментари