Продукти:
1,200 кг пилешки гърди
300 г чери домати
1 пакет къса паста
1 супена лъжица песто
120 г пармезан
1 глава лук
3 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете пилешкото месо на малки парченца и го запържете в тиган с незалепващо покритие, като добавите само няколко капки зехтин. През това време сварете пастата. В друг тиган задушете лука, чесъна, пестото и чери доматките.
Овкусете със сол и черен пипер. Когато пастата е готова, прецедете я от водата и я добавете към доматите и пилешкото месо. Поръсете с половината настърган пармезан. Разбъркайте добре. Когато сервирате, по желание поръсете с още малко пармезан.
Рецептата е предоставена от шеф-готвач Борис Колаксъзов.
az-jenata.bg
Коментари