Продукти:
500 г брюкселско зеле, нарязано наполовина или цели зелки
1 чаша нарязан карфиол
2 обелени ябълки, нарязани на едри парчета
1 глава червен лук, нарязан
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер на вкус
½ чаша златни или червени стафиди (може и сушени червени боровинки)
¼ чаша счукани орехи
1 супена лъжица шардоне
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Постелете алуминиево фолио върху тавичка за печене.
Разпръснете брюкселското зеле, карфиола, ябълките, лука и покрийте със зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте леко, за да смесите съставките.
Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути или докато брюкселското зеле и карфиолът омекнат.
az-jenata.bg
Коментари