IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:51 | 14 март 2016
Обновен: 20:41 | 9 май 2025

Храни, с които да стопим корема

Яйца

По материала работи: Юлиян Атанасов
Храни, с които да стопим корема

Плоският корем, който е мечта на много жени, може да се осуети от подуването или наличието на мазнини в областта на талията. Без значение дали това, което пречи на плоския корем, са излишни килограми или подуване, от основно значение за справяне с проблема е храната, която консумираме. Предлагаме няколко храни, които могат да помогнат за постигане на желания резултат...

 

Семена от копър

 

Сухите семена от копър са с ценни хранителни качества. Те съдържат фибри, магнезий, калций и желязо и се използват за подпомагане на храносмилането. Семената от копър помагат за отпускане на мускулите в храносмилателния тракт, което помага за отстраняване на газовете. Така се облекчава подуването на корема.  

Препоръчително е да сдъвчем половин чаена лъжичка от тези семена след хранене или когато почувстваме натрупване на газове в корема. Можем да си направим и чай от тях – в чаша топла вода се прибавя една чаена лъжица семена от копър, след което престояват за 5 минути, прецежда се и се консумира.

 

Яйца

 

Ако желанието ни е да изгубим излишни мазнини от областта на талията, яйцата са чудесна храна, с която да започнем деня си. В тях се съдържа протеин и консумацията им за закуска осигурява издръжливост. Според данни на проучване, публикувано в Nutrition Research, хората, които консумират яйца за закуска, са склонни по-малка степен да преяждат през останалата част от деня.

Яйцата осигуряват и други вещества, които помагат за постигането на плосък корем. Те са добър източник на витамин B 12, който подпомага организма в разграждането на мастните клетки. Съдържат също така и витамин D. Ниските нива на този витамин се свързват със затлъстяване, включително и в областта на корема. Холинът е следващата мощна хранителна съставка в яйцата. За него е известно, че участва в метаболизма на мазнините.

 

Тъй като повечето от тези вещества се откриват в жълтъка, следва да консумираме цялото яйце. Ако имаме притеснения относно нивата на холестерола, е препоръчително да се консултираме с лекар, който да определи какво е безопасното количество яйца, което можем да консумираме.

puls.bg

Коментари

Новини Варна