IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
09:56 | 22 март 2016
Обновен: 00:12 | 12 май 2025

Макарони с кашкавал и броколи на фурна

Време на приготвяне: 40 минути Порции: 6

По материала работи: Юлиян Атанасов
Макарони с кашкавал и броколи на фурна

Продукти:

1 пакет паста пене

2 чаши броколи на розички

1 супена лъжица зехтин

сол и черен пипер на вкус

1 малка глава лук, нарязана

½ чаена лъжица горчица

5 супени лъжици брашно

3 чаши настърган кашкавал (може и сирене чедър)

3 чаши прясно мляко

1 и ½ чаши пармезан, настърган

¼ чаша галета

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200-220 градуса. Междувременно в голяма тенджера сварете пастата в подсолена вода, но само за около 3 минути. След това добавете и броколите към нея и варете за още 3 минути. В голям тиган загрейте мазнината и сотирайте лука, овкусен със сол и черен пипер. Добавете брашното като разбърквате непрекъснато. След това добавете и 1 лъжица от кашкавала. Налейте и млякото на тънка струя. Оставете да заври и намалете огъня. Оставете да къкри за около 3 минути, докато отново кипне. Добавете останалия кашкавал (или чедър), пармезана и горчицата, след което добавете и пастата със сварените броколи. Подправете с още малко сол и пипер и преместете всичко в тавичка за печене. Поръсете с галетата, за да хване коричка. Печете за около 25 минути в загрята фурна.

 

az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна