Продукти:
1 пакет паста пене
2 чаши броколи на розички
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 малка глава лук, нарязана
½ чаена лъжица горчица
5 супени лъжици брашно
3 чаши настърган кашкавал (може и сирене чедър)
3 чаши прясно мляко
1 и ½ чаши пармезан, настърган
¼ чаша галета
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200-220 градуса. Междувременно в голяма тенджера сварете пастата в подсолена вода, но само за около 3 минути. След това добавете и броколите към нея и варете за още 3 минути. В голям тиган загрейте мазнината и сотирайте лука, овкусен със сол и черен пипер. Добавете брашното като разбърквате непрекъснато. След това добавете и 1 лъжица от кашкавала. Налейте и млякото на тънка струя. Оставете да заври и намалете огъня. Оставете да къкри за около 3 минути, докато отново кипне. Добавете останалия кашкавал (или чедър), пармезана и горчицата, след което добавете и пастата със сварените броколи. Подправете с още малко сол и пипер и преместете всичко в тавичка за печене. Поръсете с галетата, за да хване коричка. Печете за около 25 минути в загрята фурна.
az-jenata.bg
Коментари