Ябълков мини пай

Ябълките са едни от най-полезните плодове, които задължително трябва да включим в менюто си

Ябълков мини пай

Ябълките са едни от най-полезните плодове, които задължително трябва да включим в менюто си. Предимството да пречистват организма и да влияят добре на метаболизма не са за пренебрегване. Ако ви е омръзнало да ги хапвате сурови, tialoto.bg представя лесна рецепта, с която да използвате вкусния плод и под формата на десерт. Продуктите са достатъчни за осем порции.
 

Необходими продукти:
½ чаша захар
2 чаени лъжички канела
Щипка сол
8 пълнозърнести мъфина
8 супени лъжици масло
1/3 чаша кафява захар
1 цяла ябълка, нарязана на тънки ленти
орехи
 

Начин на приготвяне:

Нарежете ябълката на две половини и след това всяка половинка на отделни, тънки ленти.
 

Загрейте предварително фурната на 350 градуса. В голяма купа смесете на едно място захарта, канелата и солта като след това оставете настрани.
 

Разрежете мъфините на малки кръгчета, които ще бъдат и основата на вашите мини пайове. Намажете добре кръгчетата с масло само от едната страна.
 

Поръсете с кафява захар.
 

Върху тях подредете ябълковите резени и половин орех по начин, по който на вас ви изглежда най-красиво.
 

Поръсете с вече направената смес от захарта, канелата и солта.
 

Поставете малките хапки във фурната върху хартия за печене и печете не повече от 7-8 минути, докато десертът добие красив златист цвят.
 

Ще разберете, че са готови, когато захарта се карамелизира, но е важно да не допускате орехите да загорят.
 

Извадете и оставете да изстинат поне за 5 минути преди да сервирате.

Новини

Коментари

Живот
Новини Варна
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата