Варна °
fallback
Живот
10:41 | 27 март 2016
Обновен: 09:13 | 21 юни 2025

Ябълков мини пай

Ябълките са едни от най-полезните плодове, които задължително трябва да включим в менюто си

По материала работи: Слав Велев

Ябълките са едни от най-полезните плодове, които задължително трябва да включим в менюто си. Предимството да пречистват организма и да влияят добре на метаболизма не са за пренебрегване. Ако ви е омръзнало да ги хапвате сурови, tialoto.bg представя лесна рецепта, с която да използвате вкусния плод и под формата на десерт. Продуктите са достатъчни за осем порции.  

Необходими продукти: ½ чаша захар 2 чаени лъжички канела Щипка сол 8 пълнозърнести мъфина 8 супени лъжици масло 1/3 чаша кафява захар 1 цяла ябълка, нарязана на тънки ленти орехи  

Начин на приготвяне:

Нарежете ябълката на две половини и след това всяка половинка на отделни, тънки ленти.  

Загрейте предварително фурната на 350 градуса. В голяма купа смесете на едно място захарта, канелата и солта като след това оставете настрани.  

Разрежете мъфините на малки кръгчета, които ще бъдат и основата на вашите мини пайове. Намажете добре кръгчетата с масло само от едната страна.  

Поръсете с кафява захар.  

Върху тях подредете ябълковите резени и половин орех по начин, по който на вас ви изглежда най-красиво.  

Поръсете с вече направената смес от захарта, канелата и солта.  

Поставете малките хапки във фурната върху хартия за печене и печете не повече от 7-8 минути, докато десертът добие красив златист цвят.  

Ще разберете, че са готови, когато захарта се карамелизира, но е важно да не допускате орехите да загорят.  

Извадете и оставете да изстинат поне за 5 минути преди да сервирате.

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback