Фритата с броколи, лук и кашкавал

Време на приготвяне: 20 минути Порции: 4

Фритата с броколи, лук и кашкавал

Продукти:

8 големи яйца

2 чаени лъжички зехтин

1 глава червен лук, нарязан

2 чаши броколи, сварени

¼ чаена лъжичка сол

1 щипка черен пипер

½ чаша настърган кашкавал

Приготвяне:

Отделете 4 от яйцата. Разделете жълтъците от белтъците. Към белтъците добавете другите 4 цели яйца и 2 супени лъжици вода. Разбийте добре, докато се получи пухкава смес.

В тиган с незалепващо покритие загрейте мазнината на умерен огън. Запържете лука за около 5 минути. След това и броколите за още 2 минути. Подправете със сол и пипер. Изсипете сместа с яйцата върху зеленчуците, така че да покрие равномерно. Намалете огъня и похлупете. Нека се пържи за около 8 минути.

Малко преди да е готово прибавете и кашкавала и оставете да се разтопи.

 

az-jenata.bg

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата