Пилешко с кашкавал върху канапе от броколи

Време на приготвяне: 40 минути Порции: 4

Пилешко с кашкавал върху канапе от броколи

Продукти:

500 г нарязани броколи

1 и ½ чаши кубчета варено пилешко месо от гърди

1 чаша пилешки бульон, разтворен

1/3 чаша прясно мляко

½ чаша настърган кашкавал

1 супена лъжица масло, разтопено

2 супени лъжици галета (или едри трохи)

Приготвяне:

Загрейте фурната на 230 градуса. Междувременно сварете броколите и пилешкото месо в отделни тенджери. Нарежете месото на кубчета, а броколите накъсайте на розички, ако са цели.

След като броколите са готови ги отцедете добре от водата. Поставете ги в тавичка за печене. Подредете отгоре върху тях пилешкото месо.

В отделна купа смесете бульона и млякото. Изсипете върху пилето и броколите. Поръсете богато с кашкавала. Смесете разтопеното масло с галетата (или едри трохи) и разбъркайте добре. Поръсете сместа върху кашкавала. Печете в загрята фурна за около 15 минути или докато хване коричка.

az-jenata.bg

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата