IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:24 | 5 април 2016
Обновен: 12:44 | 26 април 2025

Гратен с картофи и пармезан

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6

По материала работи: Юлиян Атанасов
Гратен с картофи и пармезан

Продукти:

1 кг картофи

1 чаена чаша течна готварска сметана

2 чаени чаши прясно мляко

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

1 чаша пармезан

60 г масло

2 скилидки чесън, смлени

Приготвяне:

Обелете картофите. Нарежете ги на кръгчета. Подредете ги в тавичка за печене и ги подправете със солта, чесъна и черния пипер. Залейте с прясното мляко и сложете да се пекат за малко в умерено загрята фурна.

След като млякото изври, излейте сметаната. Печете, докато картофите започнат да омекват. След това поръсете с пармезана и печете до получаване на коричка. Когато ястието е готово, извадете го от фурната. Върху картофите разпределете маслото, нарязано на кубчета и оставете да се стопи. Чак тогава сервирайте.

az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна