Фритата с маслини и зелени чушки

Време на приготвяне: 40 минути Порции: 2

Фритата с маслини и зелени чушки

Продукти:

2 супени лъжици зехтин

2 глави лук, нарязани

3 зелени чушки, нарязани

2 стръка мащерка, нарязана

2 скилидки чесън, смлени

50 г черни маслини, нарязани

200 г сирене, натрошено

3 големи яйца, леко разбити

1 щипка черен пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете тавичка за печене. Загрейте котлона на средна температура през това време. В тиган запържете лука за 5 минути, докато покафенее. Добавете чушките и мащерката. След това чесъна и гответе за още 20 минути на намален котлон като разбърквате.

 

Прибавете маслините и сиренето към зеленчуците. Махнете клончетата на мащерката. Разбийте яйцата с черния пипер, след което залейте зеленчуците с тях. Разбъркайте добре и изсипете в подготвената тава за печене цялата смес.

Печете в загрята фурна за около 30 минути.

 

az-jenata.bg

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата