С настъпването на топлите пролетни дни все по-често ни се хапва нещо не просто леко, но и красиво и вкусно. Сезонът предоставя огромно разнообразие от зеленчуци, които се приготвят много лесно и са чудесни както за гарнитура, така и за основно хапване. Едно от предимствата е, че наситените им цветове правят ястието изключително красиво. Представяме ви една рецепта за микс с гриловано брюкселско зеле и още няколко цветни елемента, които се приготвят за 20 минути, а количеството продукти ще ви стигне за общо 8 порции.
Необходими продукти: 500 грама брюкселско зеле, почистено и нарязано на малки парченца Половин малка тиква, почистена и нарязана на кубчета 1 глава червен лук, обелена и нарязана на кубчета Зехтин Сол и пипер на вкус 1/3 чаена чаша сос от нар ( може и меласа) Семена от нар
Начин на приготвяне: Загрейте предварително фурната на 220 градуса. Изсипете всички нарязани зеленчуци в тава върху хартия за печене. Посипете със зехтин, сол и черен пипер. Печете между 20 и 25 минути или докато не забележите, че зеленчуците добиват приятен златист цвят. Извадете зеленчуците и ги подредете в чиния. Поръсете със сос от нар и разбъркайте добре. След това посипете равномерно със семената от нар и сервирайте веднага.
Приятен апетит!