Сладък салам с фурми и смокини

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10

Сладък салам с фурми и смокини

Продукти:

15 сушени смокини

10 фурми без костилката

50 г меко масло

50 г едро счукани орехи

30 мл коняк

Приготвяне:

Премахнете дръжките на сушените смокини. Заедно с фурмите ги сложете в кухненски блендер и добавете към тях коняка. Нека съставките се разбият за няколко секунди, а след това добавете към тях маслото и ядките.

Ако е необходимо след повторното смилане добавете още малко масло. От получената смес оформете топчета, сложете ги в подходяща чиния и ги оставете в хладилник за 30-40 минути. Ако искате да направите сладък салам, сложете получената паста в прозрачно домакинско фолио и го оформете като един по-голям продълговат бонбон. Завийте стегнато краищата на фолиото и охладете за 1 час.

 

az-jenata.bg

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата