Вегетариански пълнени чушки

Време на приготвяне: 45-50 минути Порции: 6

Вегетариански пълнени чушки

Продукти:

1 и ½ чаши кафяв ориз

6 големи зелени чушки

3 супени лъжици соев сос

3 супени лъжици шери

1 чаена лъжичка сос Уорчестър

1 и ½ чаши тофу

½ чаша пресни боровинки

¼ чаша орехи, счукани

½ чаша настърган пармезан

сол и черен пипер на вкус

2 чаши доматен сос

2 супени лъжици кафява захар

1 домат

Приготвяне:

В тенджера кипнете 3 чаши вода. Добавете ориза и разбъркайте. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри около 40 минути.

През това време почистете чушките и отрежете капачетата. Поставете чушките в микровълновата фурна върху плитка тавичка с един пръст вода в нея. Затоплете ги за 1-2 минути, за да омекнат.

В малък тиган смесете соевия сос, шерито и соса Уорчестър. Нека да къкри малко. След това добавете тофу, разбъркайте и отново оставете да къкри, докато течността се абсорбира.

Смесете ориза с тофуто, боровинките, ядките, сиренето, солта и черния пипер. Всичко се разбърква и се пълни в чушките.

Печете чушките в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути или докато покафенеят.

За соса:

В малка тенджера или касерола на слаб огън смесете доматения сос и кафявата захар. Бъркайте, докато се сгъсти леко. Сервирайте чушките, полети с лъжица от соса.

az-jenata.bg

Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата