Печена риба със сос от чесън и оцет

Да ви е сладко!

Печена риба със сос от чесън и оцет

Необходими продукти

300-400 г риба

сол

девесил или готова подправка за риба

олио

За соса:

2 с.л. оцет

1/2 глава чесън

1/2 връзка магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистената риба се посолява и поръсва с избраната подправка. Оставя се на хладно място за половин час. Нарежда се в тавичка, добавят се 3 с.л. вода и отгоре се полива с тънка струя олио. Пече се на умерена температура - 180С. Обелените скилидки чесън се скълцват в хаванче с щипка сол. Прибавя се оцета и ситно нарязания магданоз. Разбърква се и се пробва на вкус. Ако оцетът е много кисел, се добавя малко вода. С тази смес се полива горещата изпечена риба и се покрива за десетина минути с капак или фолио, за да се овкуси по-добре. Освен това сосът се смесва с мазнината от печенето.

Поднася се с гарнитура от варени картофи, като върху всичко се поръсва със ново получения сос от тавичката.

 

* Продуктите са за 2 порции.

receptite.com

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата