Необходими продукти
300-400 г риба
сол
девесил или готова подправка за риба
олио
За соса:
2 с.л. оцет
1/2 глава чесън
1/2 връзка магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистената риба се посолява и поръсва с избраната подправка. Оставя се на хладно място за половин час. Нарежда се в тавичка, добавят се 3 с.л. вода и отгоре се полива с тънка струя олио. Пече се на умерена температура - 180С. Обелените скилидки чесън се скълцват в хаванче с щипка сол. Прибавя се оцета и ситно нарязания магданоз. Разбърква се и се пробва на вкус. Ако оцетът е много кисел, се добавя малко вода. С тази смес се полива горещата изпечена риба и се покрива за десетина минути с капак или фолио, за да се овкуси по-добре. Освен това сосът се смесва с мазнината от печенето.
Поднася се с гарнитура от варени картофи, като върху всичко се поръсва със ново получения сос от тавичката.
* Продуктите са за 2 порции.
receptite.com
Коментари