Необходими продукти:
чаша и половина червена леща
1 глава кромид лук
1 голям картоф, нарязан на кубчета
1 морков, нарязан на колелца
3 скилидки чесън на ситно
2 с.л. доматено пюре
джоджен
черен, червен пипер, половин ч.л. лют червен пипер
лимон
зехтин
Начин на приготвяне:
Ситно нарязаният кромид лук се задушава в 2-3 с.л. зехтин. Добавят се нарязаните картоф и морков и се задушават около 10 мин. до омекване. Прибавя се чесънът и се задушава още няколко минути. След като зеленчуците омекнат добре, се прибавят лещата и достатъчно количество топла вода, като и пюрето и подправките. Огънят се намалява и ястието се оставя да къкри около половин час. Готовата чорба се пасира и се поднася веднага. По желание се подправя с лимон.
Добър апетит!
Коментари