Орехов пай

Лесна и вкусна рецепта за неделния ден

Орехов пай

Сигурно в неделя ви се похапва нещо сладко, което да е домашно приготвено, но и да не отнема много от времето ви за почивка. Ето идеята за нещо лесно и вкусно на az-jenata.bg.


Продукти:
2 чаши брашно
300 г бяла захар
50 г кафява захар
1 чаена лъжичка канела
1 и ½ чаши орехи, цели
200 г масло
1 щипка сол
3 яйца
1 ванилия
250 г заквасена сметана
1 чаена лъжичка сода
1 пакет бакпулвер

 

Приготвяне:
Замесете течно кексово тесто като първоначално смесите сухите съставки – брашното, бакпулвера, содата и солта. Разбийте бялата захар с яйцата до пухкава смес. След това разбъркайте със сухите съставки. Накрая прибавете ванилията и сметаната. Разбъркайте отново с миксера.


В тавичка за печене изсипете половината от готовото кексово тесто. Другата половина заделете настрана. През това време пригответе пълнежа.


За целта смесете орехите заедно с кафявата захар, разтопеното масло, щипка сол. Разбъркайте добре. Разпределете тази смес върху тестото. След това залейте с останалата част от него.


Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 40 минути.

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата